Interview met Mellony Geugjes; UFC ik kom eraan! Nieuws
Nieuws

Interview met Mellony Geugjes; UFC ik kom eraan!

Interview met Mellony Geugjes; UFC ik kom eraan!

Mellony, wanneer ben je voor het eerst met vechtsport in aanraking gekomen?

"Ik begon op mijn 7e jaar met judo, mijn moeder heeft de 3e dan, via haar kwam ik in contact met het judo. Daarnaast heb ik veel gesport, werd Nederlands jeugd kampioen tennis en heb ik gevoetbald bij Buitenveldert. Ik was 14 jaar oud toen ik met kickboksen begon en ik ben echt gek op de sport, en natuurlijk MMA."

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Welke partij staat jou het meeste bij?

"Dit was de K1 in Japan na het voor de tweede keer overwinnen van kanker en kort daarvoor geopereerd was. Ik vocht tegen Kana voor de wereldtitel zij was voordat ze mij trof in de ring de ongeslagen kampioen."

Wie is tot nu toe je moeilijkste tegenstander geweest?

"Dit was Jemyma Betrian ik kwam tegen haar te staan als vervanger, ik zou tegen Denise Kielholtz een partij vechten op St Maarten maar dat ging niet door. Dus kreeg ik een partij tegen Jemyma dit was een A partij en ik was C klasser ik verloor het helaas op punten."

Wie staat er op je lijstje om tegen te vechten?

"Bij de UFC alle dames daar, zeker in het straw-weight ik kan ze allemaal hebben. Ik ben vastberaden om naar de UFC te gaan en de signalen staan op groen, het is ook mijn grote doel ik heb alles in het kickboksen wel gehad als het op tegenstanders aankomt. In het MMA is meer beuk werk tegenwoordig zijn er in het kickboksen teveel punten tikkers en ik wil meer actie. MMA trekt mij meer aan is harder en er is veel meer geld mee te verdienen."

Iedere vechter heeft een voorbeeld, wie is dat voor jou?

"Gokhan Saki door zijn snelheid en explosiviteit en houdt van zijn vechtstijl En Badr Hari die ken ik al jaren en is zeker een van mijn voorbeelden."

Wat trekt je aan in de vechtsport?

"Ik vindt het spelletje gewoon leuk, als ik win krijg ik een niet te beschrijven gevoel dat is iets wat je mee moet maken."

Je hebt een indrukwekkende staat van dienst in het kickboksen, is er volgens jou een verschil tussen de mannen competitie en die bij de vrouwen? Of is deze even zwaar?

"Er is geen verschil, vrouwen hebben wel meer te bewijzen, zeker om een plek te claimen ook moeten wij veel harder trainen om de top te bereiken en daar te blijven."

Vind jij dat het vrouwen kickboksen of MMA voldoende aandacht krijgt?

"Nee dit kan en moet beter!"

Bij een staredown, wat gaat er dan door je heen?

"Ik ga je kop er afslaan, en ik denk aan eten en drinken na een streng dieet ben je daar wel aan toe. Ik krijg dan eerst altijd van Mike (Passenier) mijn trainer een shake en daarna ga ik lekker eten."

Vechtsporters hebben vaak moeite om goede sponsoren te vinden, wie zijn jouw sponsoren?

"Mijn sponsoren zijn; Nikko Sport, My Brand Official, Body en fit shop Twentsekozijnenhuis, Wel zijn er te weinig sponsors voor de vrouwen zodat er meer prestaties mogelijk zijn, in mijn geval zou dit beteken dat ik meer rust zou kunnen pakken. Nu werk ik er nog bij, dat kan met een goede sponsor veranderen."

Welke advies heb jij voor jongeren die graag aan vechtsport willen gaan doen?

"Gewoon doen zolang je het leuk vindt blijven trainen rust pakken wanneer nodig en laat je niet pushen, het moet leuk blijven."

De UFC deze lonkt, hoe ziet je pad er uit om daar te komen?

"Ik ga binnenkort trainen bij Team Alpha in Los Angeles, ik heb al eerder getraind bij American Top Team in Miami daar heb ik mensen ontmoet die inmiddels vrienden zijn geworden. Ik heb vrienden in LA die daar studeren en zal bij hen 4 weken in huis zijn. Ik wilde graag eens in een echt MMA trainingskamp om te zien hoe ik dat zou vinden en bij Team Alpha krijg ik daar de kans toe. Ik ga daar trainen om een lastige tegenstander te worden in de kooi."

Is dit een stap dichterbij een contract in de UFC

"Ja dat is het zeker, ik heb al meegedaan in The Ultimate Fighter, ik haalde daar het huis niet maar wel mijn tegenstander Lanchana Green waar ik op 12 mei tegen vecht voor de UCMMA titel in England. Als ik haar versla val ik zeker op, en zal dit mijn kans vergroten om bij de UFC op het rooster te komen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws