Internationale Boksbond AIBA geeft vrouwelijke boksers gelijke rechten als mannen Nieuws
Nieuws

Internationale Boksbond AIBA geeft vrouwelijke boksers gelijke rechten als mannen

Internationale Boksbond AIBA geeft vrouwelijke boksers gelijke rechten als mannen

Boksen voor vrouwen wereldwijd te promoten

Wat de sport betreft, werd vorig jaar beslist om de gewichtsklassen voor vrouwen te verhogen van drie naar vijf, voor de wedstrijden van de Olympische Spelen om aan te sluiten bij Agenda 2020. Deze verandering zal worden weerspiegeld in de komende Olympische Spelen in Tokyo in 2020, aangezien het aantal vrouwelijke boksers naar verwachting ten minste verdubbeld zal zijn in vergelijking met de 2016 Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Dit bevestigt de inzet van AIBA om boksen voor vrouwen wereldwijd te promoten.

Internationale Boksbond AIBA geeft vrouwelijke boksers gelijke rechten als mannen

Boksen op het hoogste niveau

AIBA verwacht 2018 als een opwindende voor vrouwen boksen met de Wereldkampioenschappen Dames die plaatsvinden in november, in New Delhi, India. Aangezien dit evenement een open toernooi is, wordt het naar verwachting de grootste tot nu toe en is het een gelegenheid voor damesboksers om te boksen op het hoogste niveau.

Meer vrouwen in het uitvoerend comité van de AIBA

Op uitvoerend niveau heeft het Congres van AIBA een motie aangenomen die ervoor zorgt dat er minimaal 6 posities (van de 28 raadsfuncties) door vrouwen worden bekleed. Dit nieuwe beleid is van kracht voor de AIBA-congresverkiezingen van november. Daarnaast heeft het uitvoerend comité van de AIBA plannen om in elke AIBA-commissie ten minste één vrouwelijke vertegenwoordiger op te nemen.

Boksen is belangrijk

Gafur Rahimov, interim-president van AIBA, zegt: "Het bevorderen van gendergelijkheid binnen onze organisatie en onze sport is een topprioriteit. Vrouwelijke inclusie op alle niveaus van Boksen is belangrijk voor ons, door het implementeren van dit nieuwe beleid op grassroots en executive niveau zorgen we voor de verdere ontwikkeling van onze sport voor de toekomst. "

Promoten van boksen voor vrouwen

Tom Virgets, Executive Director van AIBA, zei: "Deze succesvolle implementaties tonen de sterke wil van de AIBA-leiding bij het aanmoedigen en promoten van boksen voor vrouwen wereldwijd. Het feit dat dit nieuwe beleid al in 2018 zal worden geïmplementeerd, toont de betrokkenheid van ons leiderschapsteam bij inclusie op alle niveaus. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws