Groot bedrag voor stichting vechter die stierf na extreme weight cutting Nieuws
Nieuws

Groot bedrag voor stichting vechter die stierf na extreme weight cutting

Groot bedrag voor stichting vechter die stierf na extreme weight cutting

Rondel Clark stierf vorig jaar op 26-jarige leeftijd, drie dagen na een amateurvechter dat hok verloor van Ryan Dunn via de derde ronde TKO bij Cage Titans 35 in Plymouth, Massachusetts, op zaterdag 12 augustus. Volgens zijn familie zou dit zijn gekomen door het extreme gewichtsverlies. Het doel van de Rondel Clark Stichting is om bewustzijn te creëren door middel van educatie en regulering over extreem gewichtsverliezen en daarnaast families helpen die hiermee te maken hebben. Dat meldt de website van de stichting.

Groot bedrag voor stichting vechter die stierf na extreme weight cutting

Rhabdomyolyse en regulering

Volgens zijn moeder Arianna stierf Clark aan extreme rhabdomyolyse, de snelle afbraak van spierweefsel soms veroorzaakt door fysieke overbelasting in combinatie met uitdroging. Clarks nieren faalden in het ziekenhuis na het gevecht en toen stopte zijn hele systeem. Rondel bleek ook eigenschappen van de sikkelcelziekte te hebben wat voor een versnelling zou kunnen zorgen van de achteruitgang van een persoon die extreem fysiek actief is geweest.

De moeder van Rondel hoopt dat de stichting bereikt dat er een wetgeving wordt aangenomen die stopt met het aanmoedigen van extreem gewichtsreductie, te beginnen bij de Massachusetts State Athletic Commission (MSAC). "Zij zijn de toezichthouders", zei Arianne. "Dus reguleren. Ze zeggen dat het een persoonlijke keuze is. Maar mensen maken nu eenmaal niet altijd de beste keuze. Daarom hebben we wet- en regelgeving."

Mike Mazulli

Mazzulli zei afgelopen zaterdag de donatie toe tijdens de start van de campagne van de Rondel Clark Stichting die plaatsvond op de oude sportschool Integrated Martial Arts in Westborough, Mass. Het geld komt uit het goede doelen fonds van ABC."Steeds wanneer iemand gewond raakt in de sport, of zelfs komt te overlijden, ben ik van mening dat ABC er moet zijn om hen en de nabestaanden te steunen," geeft Mazulli aan. "Uiteindelijk werken we allemaal aan de veiligheid van onze vechters. Iedereen bij ABC moet zich dit goed voor ogen houden: zonder vechters is er geen werk."

Tijdens het evenement werd een video gespeeld waarin het leven van Clark werd beschreven en het extreem afvallen werd besproken, wat nu een hot-item is binnen het MMA.

Mazzulli gelooft dat er een teaminspanning nodig is om gevaarlijke gewichtsverminderingen te voorkomen. Iedereen moeten betrokken zijn, inclusief promoters, coaches, trainers, families en natuurlijk de vechters zelf. Hij is zelf de directeur van de Mohegan Tribe Department of Athletic Regulation in Connecticut, dat verantwoordelijk is voor een deel van het 10-puntenplan dat afgelopen mei werd gelanceerd door de California State Athletic Commission (CSAC).

"Het is de industrie die iets moet doen. De commissies kunnen hun voet tussen de deur zetten en iets doen waardoor iedereen ons gaat haten, maar aan het eind van de dag gaat het toch om de veiligheid van de vechter." Aldus Mike Mazulli.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws