GLORY Baas Zelaznik: Jury maakte verkeerde beslissing, Meksen verdient Rematch! Nieuws
Nieuws

GLORY Baas Zelaznik: Jury maakte verkeerde beslissing, Meksen verdient Rematch!

GLORY Baas Zelaznik: Jury maakte verkeerde beslissing, Meksen verdient Rematch!

Formaliteit

Deze ontmoeting, die bijna een formaliteit leek te zijn voor Anissa die Jady al in juni 2017 had verslagen, eindigde met een beslissing aan het einde van de 5 geplande rondes. Maar hier, tegen alle verwachtingen in, gaven de juryleden Jady aan als winnaar dmv een split decision (48-47, 45-50, 48-47) hoewel uit de statistieken duidelijk blijkt dat Anissa een voorsprong had in de partij.

"Ik denk niet dat dit de juiste beslissing was," zei Zelaznik tegen Glory-correspondent Whitney Miller, in een interview gepubliceerd op het YouTube-kanaal van de Organisatie. "Je zou een manier kunnen bedenken om te proberen het te rechtvaardigen. Als je naar de cijfers van de statistieken kijkt, is deze de overwinning voor Meksen dichterbij dan misschien velen van ons denken."

Herkansing

"De voormalige super bantamgewicht kampioen Anissa Meksen verdient een herkansing met de huidige titelhouder Jady Menezes," zegt Zelaznik. Meksen bleek de betere te zijn als het om het uitdelen van stoten gaat en wist Menezes voor te blijven met een duidelijke marge, maar twee van de juryleden gaven het voordeel aan de agressievere Braziliaan.

"Het was grappig. Terwijl het gevecht eindigde, dacht ik bij mezelf: 'Wauw, ze is duidelijk de wereldheersende vechter in die gewichtsklasse.' Dat verandert niet voor mij, het feit dat ze verloor evemin. Maar zijzelf en haar team zijn teleurgesteld. Ze willen een rematch. We zullen erover praten. We zullen een manier vinden om dat te realiseren. Ik denk dat ze er recht op heeft en we moeten proberen het voor elkaar te krijgen. '

Je vraagt je alleen af waarom er een rematch moet koen als het zo klaar als een klontje is dat Meksen eigenlijk gewonnen heeft, is het niet simpeler om de beslissing terug te draaien en Meksen alsnog als winnaar uit te roepen?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws