George Groves verslaat Chris Eubank Jr op punten beloofde knockout blijft uit! Nieuws
Nieuws

George Groves verslaat Chris Eubank Jr op punten beloofde knockout blijft uit!

George Groves verslaat Chris Eubank Jr op punten beloofde knockout blijft uit!

De hype rondom Eubank Jr uiteen gespat Groves was te sterk maar imponeerde niet

Het voldeed aan alle verwachtingen. Het was een thriller. Maar George Groves was gewoon een stap te ver, te lang, te sterk en uiteindelijk te technisch en ervaren in de kampioenschapsronden voor Chris Eubank Jr. hier. De Londenaar, die zelfs leek te lijden aan een ontwrichte schouder in de laatste ronde, versloeg Eubank op punten om te bewijzen dat de hype rondom Eubank en zijn ondoordringbaarheid voor zowel pijn als stoten grotendeels afgeleid van zijn vader, Chris Eubank Sr inderdaad ongerechtvaardigd. De droom om de Ali Trophee te winnen gaat aan de neus van Eubank voorbij! Groves staat in de finale om de titel mee naar huis te nemen.

De partij werd gescoord 117-112, 116-112 en 115-113 door de drie Britse juryleden

Hij werd "de volgende generatie Eubank" of "een machine" genoemd, terwijl de 28-jarige in de voetstappen treedt van zijn excentrieke vader, de voormalige wereldkampioen met twee gewichten. Maar er waren spills en sensaties helemaal naar de finish. De bubbel is gesprongen, maar oh, hoe Eubank alles gaf in een dramatisch gevecht, gokken, wild, dapper tot de laatste seconden. De terugweg zal lang zijn, en waarschijnlijk in middengewicht. En velen zullen het feit veroordelen dat Eubank te ambitieus was en tegen alle conventionele adviezen zelf geen training had mogen geven.

Eubank Jr had een nare snee boven zijn rechteroog na een vroege botsing van hoofden

Er was geen verovering van de super middleweight kroon van de World Boxing Association, zoals beloofd, geen "uiterste terrorisatie" van Groves, de kampioen met zijn ervaring van de grote gelegenheid en grootte om de jonge pretendent te overtreffen, waardoor de strijd triomfeerde in de tweede verdediging van zijn kroon. Eubank had iedereen en iedereen die in de aanloop naar deze wedstrijd zou luisteren verteld dat het zijn tijd was, dat het boksen op het punt stond een revolutie mee te maken. Maar ondanks dat hij een marginale favoriet bij de bookmakers was, bewees Groves technisch gezien te goed voor zijn vijand.

Voorbeeld van een professionele modelvechter

Groves is zonder meer een voorbeeld van een professionele modelvechter, en door verdriet, en geeft nooit zijn ambities, dromen en verlangens opgeeft. Eubank, als hij zijn kaarten goed speelt, kan hij zijn weg vinden in een wedstrijd met de enige man die hem heeft verslagen, World Boxing Organization middengewicht kampioen Billy Joe Saunders, en mogelijk de twee andere sterren van de divisie, Kazachse Gennady Golovkin, op grote schaal herkend als de huidige nr. 1 en Saul Canelo Alvarez, de meest gerespecteerde bokser van Mexico op dit moment.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws