Gegard Mousasi pakt de wereldtitel op Bellator 200 Nieuws
Nieuws

Gegard Mousasi pakt de wereldtitel op Bellator 200

Gegard Mousasi pakt de wereldtitel op Bellator 200

Gegard Mousasi pakt de wereldtitel op Bellator 200

Mousasi slaagde er in meteen naam te maken bij Bellator

In een carrière van meer dan 50 gevechten, is Gegard Mousasi overal geweest en heeft bijna alles gedaan wat een atleet in deze sport kan bereiken, behalve het winnen van een UFC-titel. Hij leek in die richting te gaan met een vijfgevechten zege voor zijn verrassende stap naar Bellator in 2017. Gezien zijn afkomst als een DREAM-kampioen met twee gewichtsklassen en de voormalige Strikeforce Light Heavyweight-kampioen, vergde het slechts één Bellator-overwinning om meteen naam te maken bij Bellator, zij het een controversiële. De normaliter relaxte Mousasi accepteerde geen enkele kritiek op zijn eerdere overwinning.

Mousasi was op zoek om critici van zijn laatste optreden naar het land der fabelen te verwijzen

en er was geen betere manier om dit te doen dan door Carvalho zijn eerste verlies in bijna een decennium te geven. Uiteindelijk is dit het klassieke geval van ervaring versus uitbundigheid. Hoewel ze in leeftijd slechts een jaar van elkaar verschillen, zijn ze een wereld apart in termen van gevechten, en er is geen enkele vraag dat Mousasi heeft gevochten tegen tegenstanders van een hoger kaliber. Hij heeft Ovince Saint Preux, Dan Henderson, Mark Hunt, Jacare Souza en Vitor Belfort verslagen om er maar een paar te noemen. 23 van 43 overwinningen (53%) zijn gekomen door knock-out en 12 van hen (28%) door submissie.

Carvalho heeft Mousasi onderschat

Mousasi's nauwkeurigheid en doordachte spel heeft hem dan ook geen windeieren gelegd. Het grootste voordeel in Carvalho's ervaring is misschien gewoon dat hij niet zoveel tegenstand gewend is als de ervaren Mousasi. Het slechte nieuws is dat door Alessio Sakara te verslaan het ervaring is dat Carvalho nodig had om zich voor te bereiden op een vechter van wereldklasse. Tot nu toe heeft Carvalho bijna elke tegenstander overtroffen voordat het gevecht zelfs maar begon maar niet deze keer.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws