EK Judo junioren in Slovenië levert Nederland zilver op! Nieuws
Nieuws

EK Judo junioren in Slovenië levert Nederland zilver op!

Het Nederlandse Judo junioren team heeft zilver behaald op het EK in het Sloveense Maribor!

Er werd hard gestreden afgelopen weekend op het jeugd EK judo in Slovenië. Het Nederlandse jeugd team was goed vertegenwoordigd! In de finale namen de Nederlandse judoka’s het op tegen de junioren uit Frankrijk. De eindstand was 2-3 in het voordeel van de Fransen. Echter waren en veel gewonnen partijen en ging het team met Zilver huiswaarts.

Spannende partijen

De partijen waren zeer spannend en goed te volgen via twitter op het officiële kanaal van de Judobond. Zo was er te zien dat in de aanloop naar het zilver keihard gevochten werd.

In de eerste ronde stond Amber Gersjes (-48 kg) tegenover Selja Ballhaus. Na ruim drie minuten in de golden score won de Nederlandse de wedstrijd. Vervolgens won Larissa van Krevel (-57 kg) overtuigend van Jana Ziegler en Sanne Vermeer (-63 kg) via een houdgreep van Agatha Schmidt waardoor ze snel waren geplaatst voor de finale. De eindstand van de halve finale werd 4-1, Hilde Jager (-70 kg) verloor de vierde partij van Sarah Maeklburg, Ilona Lucassen (+70 kg) was in de vijfde ronde te sterk voor Renee Lucht. Eerder versloegen de Nederlanders ook de teams uit Polen (4-1) en Slovenië (1-4).

De Nederlandse heren deden ook mee, maar kwamen niet verder dan de eerste ronde. Hier troffen ze het team uit Oekraïne, maar in de eerste drie partijen slaagden Twan van der Werff (-66 kg), Yannick van der Kolk (-73 kg) en Jesper Smink (-81 kg) er niet in de partij te winnen. Tom Boneschansker (-90 kg) en Jur Spijkers (+90 kg) zorgen dat de eindstand 3-2 werd, maar dat was niet voldoende voor een plek in de volgende ronde.