Cubaanse Bokser vermist na ontsnapping uit trainingskamp Nieuws
Nieuws

Cubaanse Bokser vermist na ontsnapping uit trainingskamp

Cubaanse Bokser vermist na ontsnapping uit trainingskamp

Tweevoudig kampioen in twee gewichtklassen

Ramirez is een van de meest begaafde boksers in de amateursport. Hij is een tweevoudig Olympisch gouden medaillewinnaar in twee gewichtklassen. Hij speelde zich in 2012 in Londen de kijker en won goud toen hij nog maar 18 jaar oud was. Hij versloeg onder andere uitstekende vlieggewichten zoals Andrew Selby en Michael Conlan.

Ramirez zat in de problemen

Hoewel hij niet de Val Barker-trofee ontving, was Ramirez een van de voortreffelijke boksers tijdens Rio 2016. Hij ontmoette de hoog aangeschreven Amerikaanse Shakur Stevenson in de 56kgs en won een uitstekende wedstrijd. Ramirez heeft eerder een tumultueuze relatie gehad met de Cubaanse boksfederatie, met problemen oplaaiend tussen de twee Olympische Spelen waarin hij deelnam.

Veel steun van familie en vrienden

"Ik bleef maar denken aan alle mensen die me steunden om hier te komen, mijn familie, mijn vrouw, mijn vrienden en ze steunden me niet alleen op de goede momenten, maar ook in de slechte. Wat betreft Londen, zoals degenen die mijn carrière hebben gevolgd weten, ben ik vanwege disciplinaire problemen door de Cubaanse federatie gesanctioneerd. Dus ik moest een jaar vrij nemen en dat gaf me de tijd om volwassen te worden en veel na te denken over wat ik wilde doen en dat is boksen, "zei hij na het winnen van zijn gouden medaille in Brazilië.

Overstap naar de profs

Robeisy Ramirez, nog maar 24 jaar, is een krachtige bokser, hij heeft de fysieke kracht en de geweldige stijl om een ​​uitstekende professionele bokser te zijn. Zijn amateur-rivalen, Stevenson en Conlan, zijn al overgestapt naar de profs vertegenwoordigd door de Amerikaanse promotor Top Rank. Op het moment van schrijven is de verblijfplaats van Ramirez onbekend.

Ramirez was een van de sterren in een prachtige Cubaanse ploeg. Een van zijn teamgenoten Joahnys Argilagos, zelf slechts 21 jaar oud en tweevoudig winnaar van een World Gold en Olympic Bronze, is naar verluidt ook al uit het nationale team ontsnapt en vertrok in maart tijdens een toernooi in Mexico.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws