Commotie om uitslag WFL Final 8:’zwartmakerij of storm in een glas water’ Nieuws
Nieuws

Commotie om uitslag WFL Final 8:’zwartmakerij of storm in een glas water’

Commotie om uitslag WFL Final 8:’zwartmakerij of storm in een glas water’

Het begon allemaal met diverse posts en reacties op Facebook en andere social media kanalen, de commotie over de uitslag van de Final 8. De Nederlands-Turkse kickbokser Murat Aygun ook wel bekend als “The Butcher”, won de laatste partij in het achtman toernooi tegen de Frans-Algerijnse Nordine Mahieddine en sleepte hiermee maar liefst €100.000 en een contract bij de Amerikaanse vechtsport organisatie Bellator in de wacht.

Dubieus

Dit was niet alleen tegen het zere been van Mahieddine , maar zijn fans vonden dat hun idool ten onrechte had verloren. Sterker nog de partij zou verkocht zijn, de jury maar ook de WFL zelf kreeg een flinke storm van reacties te verwerken. Maar dat was nog niet alles, ex-wereldkampioen kickboksen Remy Bonjasky die mede het programma presenteerde op tv, kreeg er flink van langs. Zo zou deze niet eerlijk zijn mening durven geven over de in vele ogen dubieuze uitslag.

Onze redactie ontving via diverse bronnen berichten over het feit dat er een lastercampagne zou zijn gestart tegen de WFL en ISKA. De laatste is de bond die de jury leverde voor het evenement. Een van de bronnen melde onze redactie: ”het is overduidelijk een lastercampagne, het gaat helemaal niet meer over de uitslag. Er heeft een Marokkaan verloren van een Turk en dat zit sommige mensen niet lekker. “ Het is jammer dat dit gebeurt meld een andere bron, het kickboksen zit nu juist in de lift dit zet de boel weer tien jaar terug. "

Fabio Kwasi

Website Mixfight melde vandaag, dat ook een andere deelnemer aan het Final 8 toernooi denkt bestolen te zijn van zijn overwinning ook tegen Murat Aygun. Ook de manager van Kwasi verteld dat er het geheel nog een staartje krijgt. Diverse media melde al eerder dat er een onderzoek zal komen naar de uitslag, echter is er nog nergens een officieel protest ingediend van de zijde van Nordine Mahieddine of zijn team.

Op Facebook reageerde Nordine Mahieddine gisteravond zelf als volgt; “Ongeacht de resultaten, heb ik met heel veel plezier dit internationaal bekende toernooi gestaan dankzij de WFL en Spike tv een breed publiek bereikt. Nogmaals bedankt voor jullie steun die recht naar mijn hart gaat, ik hou van jullie allemaal God bescherm je, tot snel voor het beste in sha allah.”

Commotie om uitslag WFL Final 8:’zwartmakerij of storm in een glas water’
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws