Bare Knuckle Boxing in Nederland, welke bond of organisatie durft het aan? Nieuws
Nieuws

Bare Knuckle Boxing in Nederland, welke bond of organisatie durft het aan?

Bare Knuckle Boxing in Nederland, welke bond of organisatie durft het aan?

Bare Knuckle de vechtsport der reizigers

Het Bare Knuckle wordt vaak toegeschreven aan de reizigers of woonwagenbewoners, vooral in Engeland en Ierland wordt het door deze genoemde groep beoefend om geschillen onderling te regelen. Het Bare Knuckle vindt zijn oorsprong inderdaad in Engeland, James Figg was de eerste vechter die in 1719 de Bare Knuckle titel op zin naam zette en deze behield tot zijn pensioen in 1730. Echter maakt de sport een professionalisering slag door en sanctioneren diverse vechtsport bonden inmiddels de gevechten.

Nederlandse Bare Knuckle boksers actief in Nederland

Een bekende naam binnen het Bare Knuckle Boksen is Mohamed Elawil uit Amsterdam die eerder dit jaar in Engeland zijn tegenstander knockout sloeg. Elawil verloor op curieuze de partij terwijl zijn tegenstander niet door kon vechten. Een leverstoot onder de gordel werd er gesuggereerd maar analyse van de beelden leert ons anders. Tijd wellicht om het Bare Knuckle naar Nederland te halen, ongetwijfeld zullen Nederlandse vechters net als in het kickboksen snel uitblinken op toernooien (ook internationaal). Ongetwijfeld zullen er tegenstanders zijn voor deze extreme vorm van vechten, maar inmiddels zijn wij toch wel wat gewend, en zoals de Engelsen zeggen "Every combat sport needs a next step".

Maar welke bond durft het in Nederland aan?

In Nederland zijn tot dusver nog geen officieel gesanctioneerde Bare Knuckle toernooien gespot, wel wordt de vraag steeds groter en zijn er vechters die graag deel zouden nemen. Wel is er al een kentering in de traditionele kickboks toernooien waar mondjesmaat al boks partijen worden toegevoegd, niet alleen noodzakelijk om de zalen te vullen maar ook zeker als vermaak voor de bezoekers. Maar welke bond of organisatie pakt dit op in Nederland? WFCA, ISKA, WMTA, FOG of wellicht de Nederlandse Boks Bond, allen zijn gerenommeerde bonden die al jaren veel wedstrijd toernooien begeleiden en sanctioneren. Of moet er een geheel nieuwe bond worden opgericht? Wij zijn benieuwd wie de spreekwoordelijk handschoen oppakt voor Nederland.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws